8 Haziran 2012 Cuma

EURO 2012


                                   EURO 2012
Euro 2012 Avrupa futbol şampiyonası bilindiği üzere Ukrayna ve Polonya’da 8 Haziran- 1 Temmuz arasında gerçekleştirilecek. Avrupa’nın en güçlü 16 milli takımı toplamda 31 müsabakada karşı karşıya gelerek kupaya ulaşmaya çalışacak.
An itibari ile TRT  de yayına başlamış bulunmakta ve Ali Ece ve Mustafa Doğan yorumlarıyla turnuvaya renk katmaya başladı zannımca. Bu tür turnuvaların bir futbol festivali olmasının yanında düzenleyen ülkelere özellikle ekonomik ve kültürel katkıları olmuştur ve olacaktır. Tabi burada önemli olan ülkelerin hangi özelliklerini ön plana çıkartmaları gerektiğidir. Biz Ukrayna’da futbol dışında neyi görebileceğiz aynı şekilde Polonya’da?  Malum Ukrayna ülkemizden en çok ziyaret edilen ülkeymiş sebebini anlamamakla beraber tahmin edebiliyorum ama sonuçta adamlar ülkemize doğru bir kanal bulup iletişim çalışması yapmışlar. Futbol üzerinden olmadığı kesin olan bu çalışma amacına ulaşmış olacak ki ülke bu kadar çok ziyaret edilmiş. Polonya’yı ise bilmiyorum ne kadar giden var ne kadar gelen var falan tek bildiğim bulmacalarda çıkan Lehistan, Lehistanlı ve Leh cevapları. Polonya bildiğim kadarıyla ülkeyi tanıtabilecek bir organizasyona ev sahipliği yapmamış. Bu turnuva onlar için büyük bir şans ülkeye gelecek turist sayısı hem ekonomiyi canlandırabilir hem de kültürel dokuyu tadabilirler.
 Evet  ben şuna inanırım yıllar bu ülkeleri hatırlamak ve zihinlerde yer edebilmesi için önemlidir. 2004 ve Yunanistan artık ayrılamaz bir ikili, 17 mayıs Galatasaray için 1988 avrupa şampiyonası Hollanda ve van basten golü bu böyle gider. Bakalım 2012 de kim akılda kalacak inşallah kolektif futbol ürünü üründül kalmaz diyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder